Els nostres objectius són:
ECONÒMICS
- Fer possible que la decisió de compra sigui dels consumidors/es i no dels distribuïdors/es
- Establir relacions comercials de confiança amb pagesos/es, productors/es, elaboradors/es i distribuïdors/es afins a l’ideari de l’associació.
- Vetllar perquè les despeses de comercialització, emmagatzematge i transport dels productes no encareixin excessivament els costos i els marges comercials.
AMBIENTALS
- Adequar els ritmes de la nostra dieta als de la natura, fent especial atenció als productes frescos del nostre entorn en tota la seva riquesa de varietats i en totes les seves possibilitats culinàries.
- Reduir al mínim l’ús de les bosses de plàstic, de les safates de “poliuretà expandit”, dels “tetrabrics” i de l’alumini per envasar o contenir líquids (llaunes) i dels embolcalls de PVC que necessàriament tenen alguns productes en els comerços.
- Conèixer on i com s’ha produït el producte, la seva composició i com afecten al medi els seus residus.
- Afavorir l’increment de l’agricultura ecològica.
- Prendre consciència de les necessitats individuals prescindint de la pressió publicitària.
- Utilitzar de manera racional els productes que s’adquireixen i donar-los l’ús adient perquè tinguin la màxima durada possible, a fi de pal·liar els problemes relacionats amb els residus i el malbaratament dels recursos.
SOCIALS
- Incorporar criteris de responsabilitat social, valorant si l’empresa productora o distribuïdora incorpora aspectes concrets, com la integració social, o d’altres més generals, com el model de producció (si planteja unes relacions laborals justes o bé, manté un equilibri entre la pròpia productivitat i l’entorn del que participa). En aquest sentit s’aposta per productes de comerç just i es prioritzen empreses com cooperatives o empreses d’inserció laboral.
- Mantenir uns nivells de comunicació, debat i formació al si de l’associació que ajudin a donar-li envergadura i presència dins la societat, bo i enriquint d’experiències i continguts els seus socis/es.
- Despertar i fer créixer la consciència del significat que té el fet que l’associació sigui un “espai col·lectiu”, on els objectius són comuns i col·lectivament escollits i on la realització d’aquests suposa una responsabilitat col·lectiva.
- Procurar el repartiment equitatiu de les tasques de funcionament de la cooperativa, en funció de les disponibilitats personals, a fi d’evitar sobrecàrregues de feina
SALUT
- Incidir en la salut i qualitat de vida personal generant hàbits de consum i d’organització de la nostra dieta i del cistell de la compra.
- Fomentar l’intercanvi entre els socis/es de coneixements relatius a la combinació i preparació dels aliments. Procurar la difusió d’hàbits de vida saludables i teràpies o tractaments no agressius per mantenir o restaurar l’estat d’equilibri psicosomàtic.
Font: Estatuts Cooperativa