Aturem el glifosat, l’herbicida que ens enverina

30 Panxes hem volgut estar presents a les festes de primavera de la Sagrera d’aquest any 2015 i per això hem organitzat una xerrada informativa sobre l’herbicida Glifosat, més conegut amb la marca comercial de RoundUp.

La xerrada la farem el divendres 24 d’abril a les 19h a l’Espai 30. Tindrem com a ponent a Maria Josep Ball membre de Som lo que Sembrem.

glifosat

El Glifosat, és un herbicida que s’utilitza en molts camps com a eina efectiva per matar “males herbes”, també és molt utilitzat a l’agricultura industrial, amb transgènics. Pot semblar que això del Glifosat ens queda lluny a la ciutat però la realitat és que també es fa servir com a agent contra algunes plagues que poden existir als parcs i jardins de la nostra ciutat.

Aquest herbicida impedeix la fotosíntesi i afecta a d’altres processos metabòlics de les plantes sensibles a l’herbicida. Actualment, diferents empreses produeixen herbicides, la substància activa dels quals, és el glifosat. La majoria de productes basats en el glifosat es classifiquen com a “perillosos” pel medi, amb una toxicologia “baixa” per mamífers, “baixa” per aus, i “moderada” per peixos. Algunes formulacions es consideren “irritants” i/o “nocives” per a les persones.

El glifosat, i especialment la seva marca comercial Roundup (degut a d’altres components que s’afegeixen), han mostrat una clara toxicitat i/o riscs de toxicitat per a  humans tant en assaigs de laboratori com en estudis epidemiològics.

Podeu trobar més informació sobre aquest producte aquí.

3 responses to “Aturem el glifosat, l’herbicida que ens enverina

  1. Reblogged this on Comissió de Formació i Informació and commented:

    Aquest divendres vine a la xerrada que organitza 30 Panxes sobre el glifosat amb Maria Josep Ball de Som Lo Que Sembrem a La Sagrera

  2. Retroenllaç: Aturem el glifosat, l’herbicida que ens enverina | 30 panxes | Associació Salut i Agroecologia (ASiA)

  3. CORRECCIÓ HORA AL CARTELL: és a les 19:00 de divendres 24. Disculpeu les molèsties.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s