Diumenge passat, 17 de març, membres de la cooperativa 30 Panxes ens vam desplaçar a Bonastre, municipi del Baix Penedès, per fer el dinar anual amb el nostre subministrador de productes naturals ecològics, Camp de la Sort, que ens havia preparat un dinar a base de calçots, cus-cus vegetal i carn a la brasa, a més d’un tast de cerveses artesanals Font del Diable (Vilanova i la Geltrú).
L’arribada als camps, la vam fer caminant des del poble, que està a poc més d’un quilòmetre al nord i vam aprofitar, sobretot els més menuts, que en el primer camp de l’explotació agrària hi havia escaroles espigades per collir-les i tot seguit donar-les a les gallines per dinar. Així continuaran donant ous de qualitat dels quals ens beneficiarem.
En Dani i l’Edmon, que dirigeixen les instal·lacions, amb l’ajuda d’en Sahid, ens van mostrar com cultiven els productes, les tècniques que utilitzen i ens van explicar els seus plans a curt i mitjà termini. Implica anar creixent en diversitat de producció, introduint nous productes de mica en mica segons la temporada i establir bones relacions amb altres pagesos productors ecològics de la zona per així poder afrontar els reptes que suposa satisfer les comandes de les unitats de consum, cada vegada més nombroses.
Actualment tenen conreats gairebé 2,5 hac d’enciams (maravilla, roure lila, roure verd i altres varietats), alls, fonoll, ceba tendra, escaroles, espinacs, bledes, api, col, coliflor… i a part tenen les gallines. En aquests moments estan començant a plantar els productes de la nova estació com els carbassons. Pel que fa a la fruita, han decidit començar a plantar-ne i començaran pels melons i les síndries aquest any, de cara a l’estiu esperen poder-nos-en servir!
Tot i que el dia, amb una mica de plugims fins al migdia, no va acompanyar gaire va ser un dia molt profitós, vam gaudir d’un bon dinar i ens va permetre estrènyer una mica més les relacions entre els membres de la cooperativa i amb Camp de la Sort (Dani, Edmon i Sahid), els més petits s’ho van passar d’allò més bé! Alhora vam aprofitar per informar-nos i aprendre nous conceptes relacionats amb els productes naturals ecològics.
Som un Casal que vol fer la calçotada a finals de febrer. Seriem unes 30 persones i voldria parlar amb el responsable o el pagès per saber on sou ubicats exactament i també saber si hi podríem venir
m rosa
El meu correu es:
batuaelmon@yahoo.es
Hola M Rosa, doncs nosaltres organitzem la nostra pròpia calçotada però no som qui n’organitza pels altres.
El nostre pagès és a Bonastre (prop de Roda de Berà-Tarragona) i és allà on fem les calçotades cada any.
Es diu Campdelasort.
ja he contactac amb ell i anirem a fer-la el 28 de febrer del 14 si Deu vol
Molt bé, doncs doneu records a en Dani, en Said i companyia quan hi aneu. I bon profit!